Etusivu

Repoketun

Uutiset

Blogi

Koirat

Kasvatteja

Pentuja

Galleria

Luettavaa

 

 

Asun Kainuun maaseudulla Kuhmossa. Koirien lisäksi perheeseen kuuluu aviomieheni Arto. Koirat ovat kuuluneet elämäämme aina, eikä ilman niitä varmasti edes osaisi ollakaan

Koirien päätehtävänä on toimia laumanjäsenenä ja elää koiran elämää. Lisäksi harrastamme niiden kanssa monenlaista, ottaen huomioon sen tarkoituksen, mihin kukin harrastamamme rotu on alunperin luotu.

Repoketun kennel kasvattaa pienimuotoisesti beauceroneja ja parsonrussellinterriereitä monipuolisiksi harrastus- ja käyttökoiriksi. Kennelnimen sain vuoden 2007 alussa.

Ensimmäiset pentueet syntyivät vuonna 2007.  Kasvatustoiminta sai alkunsa erinomaisten kantanarttujen myötä halusta parantaa näiden rotujen ominaisuuksia hyvien ja käytössä toimivien koirien kautta. Lisäksi haluan taata että myös tulevaisuudessa itselleni löytyy mieleinen käyttökoira harrastamiseen.

Pentuja meillä syntyy harvakseltaan, sillä koirien kanssa ensisijainen tarkoituksemme on nimenomaan harrastaa niillä
- ei tehdä niillä rahaa.

Koirat elävät kotonamme perheenjäsenenä, samoin varttuvat meillä syntyneet pennut. Koiriemme kanssa harrastetaan ja lenkkeillään päivittäin.
 
Jalostuskoirieni ominaisuuksia testataan ja kuormitetaan erilaisilla lajeilla, jotta niiden käyttöominaisuudet tulisi todettua. Minulle on tärkeää saada jalostuskoiristani myös konkreettista näyttöä koe- ja testitulosten muodossa. Vaikka koetulokset eivät periydykään, kertovat vanhempien tulokset niiden ominaisuuksista ja koulutettavuudesta.

Tärkeimpinä ominaisuuksina harrastamissani ja kasvattamissani roduissa pidän terveyttä ja käyttöön soveltuvaa luonnetta ja rakennetta. Vasta näiden ominaisuuksien jälkeen tulee koiran ulkomuotoseikat. Metsästyskoirilla harrastamme mieheni kanssa metsästystä ja beauceronin päätoimi on palveluskoiralajit. Talvi on aktiivista jahtikautta ja luolakoirien kanssa reissaammekin jahdissa usein myös kauempana - jopa Suomen rajojen ulkopuolella. Kesät kuluvat palveluskoiraharrastuksen ja mejän parissa.

Koiranäyttelyissäkin käyn toisinaan ja ne ovat mielestäni ihan hauskaa ajanvietettä, sekä mahdollisuus tavata koiraystäviä.  Näyttelyt eivät mielestäni kuitenkaan saisi olla itse tarkoitus koiraa hankittaessa ja niissä käyminen onkin enemmän omistajan, kuin koiran harrastus.

Näyttelyarvostelu voi kertoa tärkeitäkin asioita koirasta ja rotumääritelmä luo pohjan rodun jalostukselle. Myös käyttökoiralle on tärkeää rodunomainen ja terve rakenne. Liian vakavasti näyttelyitä ei kuitenkaan pidä ottaa ja jalostusta niiden ei tulisi ohjata. Kauniilla koiralla ei tee mitään, elleivät sen terveys ja pää kestä!

 

Kuvien luvaton kopiointi kielletty © Repoketun