Etusivu

Repoketun

Uutiset

Blogi

Koirat

Kasvatteja

Pentuja

Galleria

Luettavaa

Fi & S Kva-M, Fi Kva, Fi Mva Tallitontun Nappi "Siru"

[Sirun kuvagalleria]      [Siru KoiraNetissä]

Parsonrussellinterrieri narttu
Kasvattaja: Anja Karlsson, Perttula

s.11.4.2006
Säkä: 34,5 cm
Väri: Tricolour, smooth
PLL-dna: carrier
LOA-dna: clear
SCA-dna: clear
Silmät ja polvet terveet
Lonkat: B/B, kyynärät 0/0, selkäranka terve (kuvattu 7v iässä)
Sydänkuuntelu: Ok

Siru syntyi Hipun sijoituspentueeseen. Tässä pennussa oli heti sitä jotain ja niinpä Siru jäi kotiin kasvamaan.

Sirun isä oli metsästysvalio uros Jusu Joensuusta – toimiva käytännön jahtikoira, joka kuoli valitettavan nuorella iällä. Sirun sukutaulussa komeilee useita käyttökokeissa palkittuja koiria.

Luonteeltaan Siru on tasapainoinen ja äärettömän hyvähermoinen. Tästä neidistä löytyy todellakin kaksi puolta. Kotona Siru on todella huomaamaton ja rauhallinen koira, jonka voi vaikka solmuun vääntää. Töissä taas löytyy täysin vastakkainen puoli. Siru on erittäin riistaviettinen ja sitkeä koira.

Siru saavutti käyttövalion arvon keinoluolilta kahden vuoden iässä suoraan kolmella kokeella. Myös käytännön luolatyöskentelyssä Siru toimii hyvin. Suomen metsästysvalion arvo tuli Sirulle kahdella kokeella kettu- ja supisaaliilla. Ruotsin metsästysvalion arvon Siru sai ketun karkoituksella. Riistatyössä Siru on erittäin kiihkeä, rohkea ja hyvähaukkuinen. Luolassa se pysyy riistalla hyvin, mutta toimii myös yhteistyöhaluisesti. Sirulle on saatu vuosien aikana useita kymmeniä supikoiria, kettuja ja mäyriä. Pienpetojen lisäksi Siru kyyditsee mielellään jänistä jopa tunteja ja myös kanalinnut kiinnostavat kovasti. Onpa takana muutama ihan mallikas hirvihaukkukin.

Sirulla on ollut neljä pentuetta. Pentueisiin olen ollut erittäin tyytyväinen! Pennut ovat osoittautuneet tasapainoisiksi, vahvahermoisiksi ja sosiaalisiksi, sekä jahdissa toimiviksi. Ne omaavat voimakkaan riistavietin ja hyvän rakenteen. Sirun jälkeläiset ovatkin menestyneet jo monessa lajissa.

[paluu edelliselle sivulle]

 

Kuvien luvaton kopiointi kielletty © Repoketun