Etusivu

Repoketun

Uutiset

Blogi

Koirat

Kasvatteja

Pentuja

Galleria

Luettavaa

 

Pentuja

 

 
Beussipentuja odotetaan syntyvän vk 17 seuraavasta yhdistelmästä:

ISÄ: MH Repoketun Luoti "Häjy"
EMÄ: 
MH BH Jippu de l'Amourdiere "Jippu"

 Pentueen sivu

Pentutiedustelut puhelimitse: 040 935 1903 / Sanna tai sähköpostilla s.uhlback(at)netti.fi


 

Seuraava parsonpentue näillä näkymin vuonna 2017

 

 

Kasvatamme pienimuotoisesti beauceroneja ja parsonrussellinterrierejä. Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä, tasapainoisia ja rodunomaisia, monipuoliseen harrastamiseen soveltuvia koiria.

Pennut varttuvat kotonamme perheen parissa tottuen sosiaaliseen perhe-elämään, lapsiin ja muihin eläimiin.


- Kasvatustyömme periaatteet

- Taulukkotietoa Repoketun kasvateista

 

Beauceron on aktiivinen ja toimintaa kaipaava käyttökoira, joka vaatii omistajaltaan paneutumista koiran tapakasvatukseen ja koulutukseen. Koulutettavuudeltaan rotu ei ole helpoin mahdollinen; beussin kanssa tulee toimia määrätietoisia johdonmukaisesti ilman kovaa kiirettä - rotu kehittyy melko hitaasti niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

Jämäkkä on kuitenkin oltava, sillä rotu on yleensä dominoiva ja omaa vartiointitaipumuksen. Johdonmukaisella koulutuksella beauceronista saa loistavan ja luotettavan kumppanin monenlaiseen harrastukseen.

Sopivia lajeja beussille on lukemattomia, mm. kansalliset palveluskoiralajit, pelastuskoiratoiminta, valjakkohiihto, tottelevaisuus ja agility, - jokaiselle löytyykin varmasti sopiva. Pääasia on että aktiivinen ja energinen beauceron pääsee toteuttamaan työhaluaan omistajansa kanssa!

Parsonrussellinterrieri on ensisijaisesti metsästyskoira. Vaikka rotu soveltuu monenlaiseen harrastamiseen, tulee omistajan ottaa huomioon sen alkuperäinen käyttötarkoitus; metsästysvietit ovat rodulla yhä tallella.

Energistä ja toiminnallista parsonia ei tulisi ottaa pelkästään seurakoiraksi sohvalle - tämä aktiivinen rotu kaipaa liikuntaa ja tekemistä!

Parson onkin aktiivisen ihmisen koira, joka on käytännöllisen kokoinen, mutta täysin kykeneväinen hyvin fyysisiinkin suorituksiin.

Omat parsonimme toimivat metsästyskoirina. Näin ollen pyrimme siihen, että kasvattamillamme koirilla metsästysominaisuudet säilyvät.

 

Temperamenttisen työkoiran ohella parsonin täytyy pystyä olemaan tasapainoinen perhekoira, joka osaa työn ulkopuolella myös rauhoittua. Parson on koko perhee seurakoira, joka ei sovellu yksinomaan tarhakoiraksi. Hyvän metsästyskoiran energisyydestä ja vietikkyydestä on etua myös muissa lajeissa, kuten jäljestyksessä ja agilityssa. Jos parsonin kanssa ei ole mahdollisuutta metsästää, tulisi koiran päästä muulla tavalla purkamaan energiaansa ja tarmoaan.

 

Kuvien luvaton kopiointi kielletty © Repoketun