Etusivu

Repoketun

Uutiset

Blogi

Koirat

Kasvatteja

Pentuja

Galleria

Luettavaa

Fi Mva Bravon Ulvi "Mosku"

[Moskun kuvagalleria]      [Mosku KoiraNetissä]

Venäjänajokoira uros
Kasvattaja: Raimo M. Viljanmaa, Kajaani


s. 17.8.2006
Säkä: 63cm
Lonkat: A/A
Kyynärpäät: 0/0

Selkä: Spondyloosimuutoksia rinta- ja lannerangassa todettu 7v iässä
Silmät: terveet

Mosku tuli laumaamme jahtikumppaniksi syksyllä 2006. Alunperin haaveena oli petoajuri luolakoirien kaveriksi. Kettukanta osoittautui kuitenkin lähes olemattomaksi Moskun ensimmäisinä vuosina – ja jäniskanta ruhtinaallisen runsaaksi. Näin ollen jahdit suuntautuivat jänisvoittoisiksi.

Jänis onkin Moskulle mieluisin ajettava. Jonkun kerran se on kettua ja ilvestäkin ajellut, mutta niiden yöjälki ei kiinnosta riittävästi jotta omaehtoisesti ylös niitä ottaisi. Näätää Mosku toisinaan jäljittää kyllä mielellään. Sorkkaeläimistä Mosku on täysin vapaa.

Luonteeltaan Mosku on äärettömän helppo ja miellyttävä kaikissa tilanteissa, kuten venakon mielestäni kuuluukin. Mosku on avoin ja sosiaalinen - se ottaa kaiken vastaan tyynen rauhallisesti.

Moskun kanssa on lähinnä metsästelty ja jäniksiä on tullutkin omiksi tarpeiksi. Ajokoetoiminta ei aluksi kiinnostanut meitä lainkaan. Moskun ollessa kuusi vuotias, innostuimme kuitenkin kokeeseen kokeilemaan. Ja sujuihan ne ajot kokeessakin. Ensimmäisessa kokeessaan Mosku ajoi hyvän kakkostuloksen ja kolme viikkoa myöhemmin kirkasti tuloksen ykköseen tullen muotovalioksi.

Mosku on sitkeä hakija ja hyvä ylösottaja. Ajossa vauhti on varsinkin sulan maan aikaan melko reipasta ja ajo käy ilmavainulla. Äänen annossa Mosku on rehellisen tiukka. Suu tahtoo mennä kiinni heti kun etäisyys ajettavaan kasvaa tai hukka tulee eteen.

Mosku ei ole käytettävissä jalostukseen.

[paluu edelliselle sivulle]

 

Kuvien luvaton kopiointi kielletty © Repoketun